Rendben zajlik a koronavírus elleni védőoltások beadása Békésen

mutánsok Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: MTI/Vajda János

Békésen is az ütemezésnek megfelelően folyik a lakosság COVID-19 elleni védőoltása. A csökkenő mutatók után az esetszámok városunkban lassan emelkedő tendenciát tükröznek, így továbbra is indokolt a személyes és közösségi óvintézkedések fenntartása.

hirdetés

A rendelőintézet háziorvosai az érkező vakcinák függvényében, zökkenőmentesen végzik a lakosság oltását. A múlt hét folyamán elkezdődött a legidősebb korosztály oltakozása, mely ezen a héten a 60 év alatti krónikus betegekkel bővült. A különféle háziorvosi körzetekben az érintettek számától függően alakítják ki az oltás beadásának rendjét a szakemberek. Mind a lakosság, mind a háziorvosok helytállását igazolja, hogy eddig minden kiértesített békésit sikerült eljuttatni a kijelölt oltópontra. Amíg a városban nem kezdi meg működését a helyi oltópont, az önkormányzat- mint ahogy erre idős lakos esetében már volt is példa-segítséget nyújt annak felkeresésében.

hirdetés

A hazai állapothoz hasonlóan Békésen is diszkrét emelkedés indult meg a fertőzöttek számában, mely sajnos immár a harmadik hullámra hívja fel a figyelmet. Bár a jelenlegi 10 körüli esetszám nem tűnik magasnak, az eddigi tapasztalatok alapján ennek emelkedését valószínűsítik a szakemberek. Vigyázzunk hát egymásra, tegyük meg mindazt, ami rajtunk múlik. Továbbra is javaslom, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra – nyilatkozott Kálmán Tibor polgármester.

hirdetés