Péntekig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe

átsorolás, érettségi, személyes, alapítványi, szakképző, középfokú, írásbeli, érettségi, oktatás, pályaorientációs, egyetem Illusztráció: Pixabay

Péntekig, február 19-éig adhatják be a diákok jelentkezésüket a középfokú intézményekbe – közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn az MTI-vel.

hirdetés

A középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait – a tanulói adatlapot és a jelentkezési lapokat – az általános iskolák töltik ki. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a dokumentumokat egyénileg kell kitölteniük az OH honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén.

A kitöltött dokumentumokat – a tájékoztatóban leírtak szerint – aláírva kell eljuttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az OH-nak. A hivatal honlapján nyilvánosságra hozták a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását. Így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottabban dönthetnek arról, hogy mely középfokú iskolákba jelentkezzenek – közölte az OH.

Forrás: MTI

hirdetés