A B38 rendezvényhajót is elérte a rongálási hullám

b38 Illusztráció: Pixabay

Nem csak a buszmegállókat rongálták meg a napokban Békéscsabán. A nagy területet érintő rongáláskor a B38 rendezvényhajót is sérülés érte – mondta el Mazán Zsolt, a hajó egyik társüzemeltetője. Megkeresésünkre az alábbi tájékoztatást kaptuk.

hirdetés

Az emeleti ablakokból három csúzlilövés áldozata lett a hajó. Hat üveggolyó által okozott lyuk, és néhány méteres repedés lett a következmény. A 2×2 méteres üvegtáblák 2x vastagabbak az átlagos üvegeknél, mégis megadták magukat. Valószínűleg nem egy átlagos, bodzavillából és néhány befőttes gumiból eszkábált játékszert használtak.

hirdetés

Gyerekcsínynek tekintem, mert tudomásom szerint a felvételeken kiskorúak vannak, haragudni nem tudok, de a város többi részén okozott kárhoz hasonlóan jelentős a mi kárunk is. Szerencsének látom a szerencsétlenségben, hogy csak anyagi kár történt. Mert ha abból a magasságból valakire ráesett volna az üvegdarab, könnyen nagyobb baj lehetett volna belőle. Remélem, hogy az okozók tanulnak az eseményből, valószínűleg a kártérítések még sokáig emlékeztetni fognak minden érintettet az átgondolatlan cselekmény súlyára.

Egy személyes történetet is megosztanék az eseményhez kapcsolódóan. Ötödikes lehettem, amikor a nálam két évvel idősebb rokonommal és a 4 évvel idősebb szomszéd fiúval csúzlikat tákoltunk, majd a belvárosi temetőn keresztül lövöldözni indultunk a ligetbe. Nem jutottunk el, mert lekötöttek bennünket a temető sírjain a virágtartó befőttes üvegek. Sok áldozatul esett a céllövési időtöltésünknek. Mivel nagymamám őstermelőként virágot, árvácskát termesztett, amelyekből sok lehetett a célba vett sírokon is, így amikor a Temetőcsősz János meglátott minket, és realizálta az általunk okozott kárt, jelzéssel élt családom felé. Még aznap választanom kellett egy fűzfavesszőt amivel kikaptam apukámtól. Sem előtte, sem utána nem emlékszem számonkérésre tőle, de erre a mai napig.

51 éves múltam, idén lesz 10 éve, hogy apukám és 20 éve, hogy nagymamám elhunyt. A cselekedetünk egy szombati napon történt, másnap az egész napot a családom felügyelete mellett azzal töltöttem, hogy spájzunk összes befőttes üvegét elhelyeztem a sírokon friss virággal, és eltakarítottan a rongálásunk nyomait. A bocsánatkérést követően a temetőben a mai napig is csősz Jánossal azóta is nagyon jó kapcsolatot ápolok. Azért osztottam meg a történetemet, mert tanulságosnak ítélem – zárta gondolatait Mazán Zsolt.

 

Kapcsoló tartalom:

hirdetés