Több mint 4 millió forint kárt okoztak a huligánok Békéscsabán

buszváró rongálás Békéscsabán A Gyulai úti buszváró három üvegtáblája van kitörve. / Fotó: Körös Hírcentrum

Ahogy arról tegnap elsőként beszámoltunk, Békéscsaba több buszváróját megrongálták. Mostanra kiderült, több mint 4 millió forint kárt okoztak a huligánok.

hirdetés

A legfrissebb információk szerint 16 buszvárót rongáltak meg a város több pontján, összesen 24 üvegtáblát törtek ki. Mai megkeresésünkre Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője nem tudott több információval szolgálni annál, mint amit tegnap elmondhatott. A buszvárók üvegtábláit feltehetően csúzliból kilőtt üveggolyókkal lőtték ki. A Békéscsabai Rendőrkapitányság jelenleg is nyomoz az ügyben és keresik a rongálókat, több térfigyelő kamera felvételét vizsgálják.

hirdetés

Nem csak a buszvárókat, de a B38 rendezvényhajót is megrongálták. Mazán Zsolt, a hajó egyik társüzemeltetője megkeresésünkre elmondta, a hajó több ablakát kilőtték. Hat üveggolyó által okozott lyukat és több repedést fedeztek fel. A 2×2 méteres üvegtáblák 2x vastagabbak az átlagos üvegeknél, mégis megadták magukat. Mazán Zsolt a történtekről itt beszél bővebben.

A rendőrség által meg nem erősített információink szerint a rongálást a képen látható, professzionális vadászat csúzlihoz hasonló eszközzel követték el.

Professzionális vadászat csúzli erős és rugalmas gumiszalagokkal van felszerelve, jobb és pontosabb teljesítményt nyújt az alkar támogatással.

Az ilyen csúzli és hasonló társai a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz , ezért közterületen , nyilvános helyen-ideértve az ott lévő járművek belső terét is-, valamint közforgalmú közlekedési eszközön birtokolni tilos! Az ügy fejleményeit nyomon követjük, amint információhoz jutunk, portálunk beszámol róla.

 

Legutoljára frissítve: 2021.02.20. 08.16:

 

hirdetés