Simontornyán 20,8 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála szerdán

Kánikulával, napsütés, melegszik, melegrekord, meleg, nyár, napsütés, időjárás Illusztráció: Pixabay

Helyenként 20 Celsius-foknál magasabb hőmérsékletet is mértek szerdán – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán, ahol úgy fogalmaztak: “nincs mese, itt a tavasz”.

Nyugaton már kora délután volt olyan település, ahol elérte a 20 fokot a hőmérséklet. Siófokon ugyanakkor még csak 5 fokot mutatott a hőmérő, mivel ott akkor még párás, hűvös, nyirkos volt a levegő. Délután 3 órakor a Tolna megyei Simontornyán volt a legmelegebb, ott 20,8 fokot rögzítettek. Ezt követte 20,7 fokkal a Veszprém megyei Devecser és a Bács-Kiskun megyei Kiskunfélegyháza. A meteorológiai szolgálat délután 3 órás adatokat tartalmazó térképe alapján az ország nyugati felében volt melegebb, de keleten is mindenütt 10, a legtöbb helyen 15 foknál is magasabb volt a hőmérséklet.

hirdetés

Az előrejelzés szerint csütörtök hajnalban mínusz 3 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. A csúcshőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósabban borult, ködös északkeleti tájakon csak 9-14 fokot mérhetnek. Komolyabb lehűlés a következő napokban sem valószínű.

MTI