Újabb tizennégyezer személyt oltanak be Békés megyében

oltás Békés megyében Fotó:Békés Megyei Kormányhivatal/Lehoczky Péter

A szerdán Békés megyébe érkezett Synopharm-vakcinának köszönhetően egy héten belül újabb 14 ezer személy veheti fel a koronavírus elleni védőoltást – hangsúlyozta Takács Árpád, a megyei oltási munkacsoport vezetője.

hirdetés

A kormánymegbízott elmondta: az elmúlt napokban egyeztetett a háziorvosok képviselőivel és a Békés Megyei Központi Kórház vezetésével is. Áttekintették a következő napok feladatait, ennek értelmében magasabb fokozatra kapcsolnak az oltakozásban. A ma megérkezett 10.500 kínai védőoltásnak köszönhetően a hét hátralévő részében a Sinopharm-vakcina felhasználásával a megye valamennyi, 190 háziorvosi praxisában legkevesebb 55-60 személyt tudunk beoltani – húzta alá Takács Árpád.

hirdetés

Ezen túlmenően 120 háziorvos AstraZeneca-vakcinával oltja a 60 év alatti, előzetesen regisztrált krónikus betegeket, de a megyében működő öt oltóponton: Békéscsabán, Gyulán, Orosházán, Szarvason és Szeghalmon sem tétlenkednek a szakemberek. Az oltópontokon mintegy 3 ezer 60 év feletti személy részesül az első körös, illetve ismétlő második oltásban.

A háziorvosok elkötelezettsége, a kórházak és a védelmi bizottság, az oltási munkacsoport kiváló együttműködése a garancia arra, hogy végig fogjuk vinni a tömeges oltási akciót, ütemezetten ki fogjuk vezetni a korlátozásokat és újraindítjuk Békés megyét. Minden rendelkezésre álló vakcina biztonságos, a védőoltás felvétele az egyetlen módja a járvány megfékezésének, ezért kérem éljenek az oltás lehetőségével és tartsuk be a kormány által meghozott védelmi intézkedéseket. Arra kérem az oltópontra irányított személyeket, hogy az előzetesen megadott időpontra érkezzenek, ezzel is elkerülve a csoportosulások kialakulását – tette hozzá a kormánymegbízott.

hirdetés