Tovább színesedik Békés oktatási palettája

Tovább színesedik Békés oktatási palettája FOtó: GaPix

Tovább színesedik Békés oktatási palettája, miután hamarosan a megvalósulás fázisába lép a Hunyadi Téri Óvoda fenntartó cseréje. Új lehetőségek és szakmai célok mentén fejlődik tovább az intézmény.

hirdetés

Egy oktatási intézmény sikerének kulcsa, hogy a szülők, családok igényeinek megfelelően lássa el feladatát. A Hunyadi Téri Óvoda nem csak, hogy messzemenően megfelel ezen elvárásoknak, de mind szakmailag, mind emberileg a mindennapok oktatási gyakorlatába is ülteti az ehhez szükséges kritériumokat. Ez a lelkiismeretes és sikeres munka is hozzájárult ahhoz, hogy az intézmény a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymissziója által alapított Reményhír Intézményfenntartó Központ látókörébe került. Az előzetes egyeztetések lezajlottak, a jelenlévő szülők is egyhangúlag támogatták a fenntartó cserét.

hirdetés

A szülőkkel, dolgozókkal folytatott széleskörű egyeztetés nyomán az óvoda jelenlegi fenntartójaként komoly lehetőségeket látunk a Reményhír Intézményfenntartó Központban, mint az óvoda további működtetőjében, ezért megegyeztünk annak átadásáról 2021. július 1-től. Mindez azért is óriási lehetőség a pedagógusok és az érintett családok szemszögéből egyaránt, mert az óvoda eddig is meglehetősen szegregált területen dolgozott, amihez az új fenntartó mind szakmailag, mind az anyagi bázis előteremtése terén komoly forrásokat tud mozgósítani.

hirdetés

Hiszem, hogy ezzel a döntéssel újabb komoly lépést teszünk városunk sokszínű oktatásának további fejlesztése terén. Ezúton is jó munkát, szép sikereket és jó egészséget kívánok a Hunyadi Téri Óvoda minden dolgozójának és neveltjének, valamint a Reményhír Intézményfenntartó Központnak is. – nyilatkozta Kálmán Tibor polgármester.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!