Felfüggesztették a hétvégi oltási programot

regisztrált Fotó: Vadnai Szabolcs/kormany.hu

74 ezer 60 év alatti krónikus beteg oltását tervezték a hétvégére, ám a mai sajtótájékoztatón lefújták a programot.

György István miniszterelnökségi államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, az oltási program rendben halad, csak a hétvégére tervezett AstraZeneca-oltást halasztják.

hirdetés

Mint elmondta, az AstraZeneca oltóanyagát csak később kezdik beadni, mivel az sms-ek kézbesítési technikájával szinkronizációs probléma adódott, ezért a szakember elnézést kért mindazoktól, akik ilyen módon téves riasztást kaptak. Az érintettek újabb sms-t fognak kapni, amiben elnézést kérnek és egy későbbi időpontban pótolják a vakcinák beadását.

György István kiemelte, csütörtökön 77 ezer 513 oltást adtak be, egész héten várhatóan több mint 400 ezret fognak. Ebből 114 ezer 660 Pfizer-vakcinát a kórházi oltópontokon, több mint 40 ezer Modernát a szociális intézményekben, 250 ezer Sinopharmot pedig a háziorvosok adnak be a hét folyamán. Folytatódik az oltás az egészségügyben és a szociális intézményekben, a terv szerint a következő napokban több mint 400 ezer vakcinát adnak be – mondta az államtitkár. Hozzátette: eddig összesen 862 953 első oltást adtak be, és 279 727 másodikat.

 

Ez is érdekelheti: