Tovább használhatják utazáshoz is a diákigazolványokat

menetrend változás Békés megye, MÁV, diákigazolványokat, helyközi, Volánbusz, maszkviselési, szeptemberi, Volánbusz, közlekedési, járványügyi, volánbusz, busz, szájmaszk, drágul a helyi járat Békéscsabán, Fotó: Körös Hírcentrum

A közlekedési szolgáltatók a járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követő további 60 napig elfogadják a diákigazolványokat – jelentette be Schanda Tamás.

hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hozzátette, az intézkedésnek köszönhetően a köznevelésben tanulók a 2019/2020-as tanév érvényesítő matricát, a felsőoktatásban hallgatók pedig a 2019/2020-as tanév I. és II. féléves matricát, illetve a 2020/2021-es tanév I. féléves matricát is használhatják.

hirdetés

Schanda Tamás kifejtette: más országokhoz hasonlóan hazánkban is meredeken emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma. „Csak a megfelelő átoltottság elérésével tudjuk legyőzni a vírust, de addig is mindent meg kell tennünk, hogy fékezzük a terjedését. Éppen ezért a diákok, hallgatók, az iskolák és a felsőoktatási intézmények munkatársai védelme érdekében csökkentjük az érintkezéssel járó ügyintézési terhet” – mondta.

Schanda Tamás emlékeztetett: jelenleg ötfajta vakcina áll a magyar emberek rendelkezésére. Mindenki, aki regisztrált, megkaphatja az első oltást húsvétig. De továbbra is fontos, hogy az emberek alkalmazzák a védekezés már jól bevált módszereit. „Viseljünk maszkot, tartsunk legalább 1,5 méter távolságot, és törekedjünk a személyes találkozások gyakoriságának csökkentésére” – hívta fel a figyelmet a miniszterhelyettes.

Forrás: Innovációs és Technológiai Minisztérium

hirdetés