2772 ember ellen intézkedtek a maszkviselés elmulasztása miatt a hétvégén

járványügyi, kijárási, Gál Kristóf, operatív törzs Fotó: koronavirus.gov.hu

A hosszú hétvégén 2772 esetben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt – ismertette az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Gál Kristóf alezredes közölte: pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn 2620 esetben azért léptek fel, mert közterületen szegték meg a maszkviselési kötelezettséget. Egyéb, a rendeletben szereplő zárt helyen 100, tömegközlekedési eszközön pedig 52 ember ellen intézkedtek a hétvégén amiatt, mert nem viseltek maszkot – tette hozzá. A kijárási tilalmat 1893-an szegték meg, közülük 49-en a kutyasétáltatásra vonatkozó szabályt nem tartották be.

hirdetés

A Magyarország területén áthaladók közül 300 ember ellen kellett a rendőröknek intézkedniük a hosszú hétvégén, amiért nem tartották be a rájuk vonatkozó korlátozó intézkedéseket. Hétfőn 4178 hatósági házi karantént rendeltek el, jelenleg 43 553 ember járványügyi megfigyelése, illetve elkülönítése van hatályban, az érintettek közül 4526-an vállalták az online ellenőrzésre fejlesztett mobilalkalmazást – ismertette.

MTI

hirdetés