Kevés munkával sok pénzt keresni

hirdetés

Többek között ezt a kisfilmet kedvelte leginkább a szakmai zsűri Szakképzési Díj fináléjában. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) idén is a legjobbak közé jutott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által meghirdetett versenyben, melynek célja, hogy ösztönözze a magyarországi szakképzési rendszer fejlesztését. Az értékelés szerint a BMKIK újszerű eszközzel nevezett, új szemléletet képviselt a pályaorientációban.

A megyei iparkamara pályázati forrásból valósította meg nagyszabású projektjét, a versenyben pedig a motiváció kategóriában jutott a legjobb öt közé. További kategóriák: kooperáció, innováció, utóbbiban 2019-ben volt finalista a BMKIK.

hirdetés

Hogyan motivál?

Az iparkamara 15 kisfilmet készített azzal a céllal, hogy a pályaválasztás rossz beidegződései és a szakmatanulással szembeni előítéletek ellen mutasson példát. Humoros, elgondolkodtató, meggyőző helyzeteket ismer meg a néző a filmekben, amelyekben a szereplőket színészek alakítják, az operatőri és vágási munkálatokat is profi stábra bízták. Az iparkamara által összeállított üzeneteket hivatásos forgatókönyvíró ültette filmes nyelvre.

Futó Szöveg
ÁRKÁD SZEGED * KARÁCSONYI MŰSOR: December 02. 16:30 Takács Nikolas * December 03. 14:00 100 Folk Celsius * December 09. 16:30 Margaret Island Akusztik * December IO. 14:00 Csiga Duó Gyermekzenekar * December 16. 16:30 Veréb Tamás akusztikus koncert * December 17. 14:00 Alma Együttes * December 23. 16:30 Pál Dénes * KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS GYEREKEKNEK: november 29. és december 23. között. szerdától-péntekig: 16:00-19:00 szombat-vasárnap: 10:00-18:00

Karrier? Az. És a Tied? Lesz!

– Ezzel a mottóval gyűjtöttük össze a történeteket, amelyek többek között a pályaválasztás előtt álló fiatalok hozzáállásáról, máskor a szülők felelősségéről szólnak, megint más esetben olyan beidegződések ellen hatnak, mint: „Tanulj, fiam, mert csak szakmunkás leszel!” – mesél a részletekről Mészárosné Szabó Anna, az iparkamara szakképzési osztályvezetője. – A média és a közösségi oldalak szerepére is rávilágít az egyik. Továbbá hiányszakmákat mutatunk be, sikeres Békés megyei szakemberek bevonásával úgy, hogy az anyagi lehetőségekre is kitérünk, hiszen sok esetben az is tévhit, hogy csak a fehérgalléros intelligencia révén lehet sikert elérni, a kékgallérossal pedig nem.

A filmeket a BMKIK Youtube-csatornáján lehet megtekinteni.

hirdetés