Eltette a talált pénztárcát az okányi férfi

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Kisebb értekre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség is és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 54 éves büntetlen előéletű okányi férfi ellen, aki más pénztárcáját találta és tartotta meg.

hirdetés

Egy okányi férfi 2020. december 20-án 16 óra előtt pár perccel Okányban, az Ady Endre utcán kerékpárral közlekedett, amelynek során a kabátja külső zsebéből elhagyta a pénztárcáját, melyben 300.000.-Ft készpénz, valamint a bankkártyája, jogosítványa, adókártyája és személyi igazolványa volt.

hirdetés

A sértett a pénztárca elvesztését néhány percen belül észlelte, visszafordult, mert tudta, hogy azt hol kell keresnie, de már nem találta meg. Időközben ugyanis a terhelt szintén ott kerékpározott, amikor észrevette, majd magához vette a pénztárcát. A férfi a tárcában lévő pénzből az egyik kocsmában kifizette az adósságát és italt vett magának mindösszesen 12.000.-Ft-ot fizetve a pultosnak, majd hazament és a pénztárcát a még benne lévő pénzzel és iratokkal elrejtette a házában azzal, hogy a pénzt később majd elkölti.

A sértettet közben az egyik hozzátartozója tájékoztatta, hogy a terhelt tulajdoníthatta el a pénztárcáját, így a sértett a lakásán felkereste és visszakérte tőle a pénztárcát a benne lévő dolgokkal együtt, a terhelt azonban ekkor letagadta, hogy ő tulajdonította el a tárcát. A sértett rendőrt hívott, akik megtalálták a pénztárcát és a benne lévő értékeket a terhelt lakásában és visszaadták a számára – tájékoztatta hírportálunkat dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes.

hirdetés