Újabb negatív rekord: 275 ember hunyt el egy nap alatt

mentők, intenzív, oltás, gócpontok, fertőzöttek, idősotthonban Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A kormányzati portál pénteken azt írja, folyamatosan zajlik az oltás, már 1 803 533 fő a beoltottak száma, ebből 594 662 fő már a második oltását is megkapta.

hirdetés

11 265 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 614 612 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 275 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 19 499 főre emelkedett. 11 823 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1480-an vannak lélegeztetőgépen.

hirdetés

A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak. Kérik, hogy tartsák be az óvintézkedéseket!

Elhunyt 275 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 19 499 főre emelkedett. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán.

A magyar lakosság átoltottsága elérte a 17,9%-ot szemben a 9,9%-os uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban. Az eddig regisztrált 65 év felettiek 71%-a már megkapta az oltást, a többiek is hamarosan sorra kerülnek. A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. A kormány döntött az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók kampányszerű oltásáról is, ennek részleteit hamarosan ismertetjük.

koronavirus.gov.hu

hirdetés