Márton Anita már edzésben, a júniusi ob-n tervezi a visszatérést

atlétika, márton, diszkoszvetésben Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség (archív felvétel)

Gyermeke januári születése után a terveknek megfelelően márciusban megkezdte az edzéseket Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő, aki a júniusi országos bajnokságon szeretne visszatérni.

A fedett pályás világ- és Európa-bajnok dobóatléta az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, hogy ő és kislánya is jól vannak, a hathetes kontrollvizsgálatokon is mindent rendben találtak. Mivel császármetszéssel szült, a gyógytornát már a vizsgálat előtt megkezdte. Azóta pedig elsősorban erősítő edzéseket végez, napi egyszer.

“Az ünnepek után kezdem rendesen az edzéseket, napi kettőt, aztán majd megyünk edzőtáborba” – árulta el Márton Anita. Hozzátéve, hogy már a szülés előtt megtervezték edzőjével a visszatérés folyamatát, s egyelőre minden annak megfelelő ütemben halad. Elmondta azt is, nem ez az első eset, hogy hosszabb kihagyás után kell elkezdenie újra a munkát. “Azt mondják, ez olyan mint a biciklizés. Valamilyen szinten van már ebben tapasztalatunk. 2018-ban volt egy sérülésem, ami miatt pár hónapot ki kellett hagyni és akkor is szinte a nulláról kellett kezdeni.”

A szabadtéren világbajnoki és Európa-bajnoki ezüstérmes sportoló elmondása szerint április közepén fog először lökni. Április végére terveznek egy edzőtábort, melynek még nincs meg a helyszíne. A visszatérést június végén, az országos bajnokságon tervezi. Mint megjegyezte, a “18-18,20 méter közötti eredmény szuper lenne” – azt követően pedig több viadalon is indulni szeretne még az olimpia előtt.

A 32 éves súlylökő azt is elmondta, hogy várja már a versenyeket és a tokiói olimpiát, amelyre megvan a szintje. Ugyanakkor azt ismét hangsúlyozta, csak akkor utazik majd el a japán fővárosba, ha megfelelő eredményre lesz képes. “Azt gondolom, úgy kiutazni egy olimpiára, hogy egy bizonyos szintnek nem tudok megfelelni, az saját magammal és másokkal szemben sem lenne fair” – jelentette ki Márton Anita, aki a fedett pályás szezon alatt is követte a szakág eredményeit, s úgy látja, egyre jobb formában vannak a lökők, mindenkin látszik, hogy az olimpiára készül – írja az MTI.


Kövessen minket Facebookon!