Megkezdik a pedagógusok és a kismamák oltását Orosházán

Az oltópont bejárata a Könd utcán. Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben húsvétkor is folytatódik az oltási program. Március 30-a és április 5-e (szerda-hétfő) között kétféle oltóanyaggal, három helyszínen végzik a kórház dolgozói a lakosság oltását. Emellett a mobil oltócsoportok is újra munkába állnak.

Március 31-től április 3-ig (csütörtök-szombat) az orosz Sputnik V oltóanyagot a kórház udvarán, a korábbi gyermek ambulancián vehetik fel a korábban kiértesített személyek. Akinek ezekre a napokra van időpontja, a Kórház utcai főkapuhoz, a portához menjen, elkerülve a szűrőpontot. Az áteresztő pont után a fedett átjáró előtt balra kell fordulni, az út túloldalán található épületben vannak az oltópontok, itt történik a regisztráció is. Várakozni az épület mögött felállított fűtött katonai sátorban lehet. A tájékozódást útbaigazító táblákkal segítik.

hirdetés

Április 1-jén, csütörtökön megkezdik a pedagógusok oltását a Pfizer/BioNTech által gyártott COVID 19 mRNS vakcinával. A szakrendelő Könd utcai bejárata mellett, a Védőnői Szolgálat bejáratánál kialakított két oltópontra, emellett a szakrendelő földszintjén, a nőgyógyászati rendelőkben kialakított két oltópontra várják a korábban értesítést kapó személyeket. Utóbbira a szakrendelő Könd utcai bejáratán keresztül juthatnak be. A tájékozódást itt is útbaigazító táblákkal segítik.

Ismét útra kelnek a kórház orvosaiból, szakdolgozóiból és adminisztrátoraiból alakult mobil oltócsapatok. Március 31-én, szerdán a mezőkovácsházi és szarvasi, míg április 1-jén, csütörtökön az orosházi szociális otthonok lakóinak és dolgozóinak adják be a Pfizer vakcinát.

Április 4-én és 5-én (vasárnap-hétfő) a háziorvosok által kiválasztott, korábban már regisztrált idősek személyek és az értesítést kapó várandósok és szoptatós kismamák kapják a Pfizer/BioNTech által gyártott COVID 19 mRNS vakcinát a szakrendelő Könd utcai bejárata mellett, a Védőnői Szolgálat bejáratánál kialakított két oltóponton.

A kórház az alábbiakat kéri az oltásra érkezőktől:

– Kizárólag az értesítőben megadott időpontra érkezzenek, hamarabb senkit nem tudunk beengedni.
– A gépjárművel korábban érkezőket kérjük, az autóban várakozzanak.
– Aki gyalog vagy tömegközlekedéssel érkezik, annak az oltóhelyek előtt felállított fűtött, székekkel rendelkező sátorban is lehetősége van várakozni.
– A mozgásában korlátozott személyt maximum egy hozzátartozó kísérheti az oltóhelyen.
– Az oltás előtt a regisztráción kell jelentkezni. Kérjük, a beleegyező nyilatkozatot kitöltve(!) hozzák magukkal, emellett legyen előkészítve a személyazonosító igazolvány
– A második oltásra érkezők hozzák magukkal az első oltásnál kapott kártyát.
– Javasoljuk, hogy az oltás előtt egyenek, igyanak, vegyék be gyógyszereiket
– Kérjük, olyan öltözetben érkezzenek, amiben könnyen szabaddá tudják tenni karjukat
– Kollégáink és a katonák folyamatosan segítenek a helyszínen, felmerülő kérdéseikkel forduljanak hozzájuk bizalommal.
– Várakozás közben kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, egymás egészségének megóvása érdekében kérjük, tartsák egymástól a megfelelő távolságot.

A járványügyi védelmi intézkedések betartása az oltást megkapók számára a továbbiakban is fontos, hiszen a védettség kialakulásához idő szükséges!