Márton Anita indulni szeretne a 2023-as budapesti atlétikai vb-n

2023-as Fotó: MTI/EPA/Gerry Penny (archív felvétel)

A gyermeke januári születése után már edzésbe állt Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő indulni szeretne a 2023-as budapesti szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

A fedett pályás világ- és Európa-bajnok dobóatléta a magyar szövetség honlapjának árulta el, hogy csatlakozott a hazai vb-re készülő versenyzők számára kiírt Kiemelt Atlétikai Programhoz. “Amikor tavaly ősszel elindult a program, akkor még a várandóságom közepén voltam. Nem láttam, hogyan fog alakulni a jövő” – nyilatkozta a 32 éves atléta.

“A kislányunk érkezése után két hónappal már kialakult az életritmusunk. Egyelőre úgy tűnik, minden jól alakul. Jeleztem a Magyar Atlétikai Szövetség számára, hogy szeretnék belépni a Kiemelt Atlétikai Programba, és a 2023-as világbajnokságra felkészülni. Jó lesz visszakerülni ebbe a körforgásba.”

A szabadtéren világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes súlylökőt nagyon motiválja, hogy hazai vb-n léphetne dobókörbe. Úgy véli, addig sok nemzetközi versenyen lesz lehetősége megfelelően felkészülni a viadalra. “A 2023-as budapesti világbajnokság szupernek ígérkezik. A Gyulai István Memorialon már volt lehetőségem hazai pályán versenyezni, ezt az élményt semmi mással nem lehet összehasonlítani” – jegyezte meg a dobó.

Márton Anita a hét elején a M4 Sportnak beszélt arról, hogy már márciusban megkezdte óvatosan az erőnléti edzéseket. Húsvét után már egyre komolyabb munkát fog végezni napi két tréninggel. A tervek szerint április közepén fog először lökni, április végére pedig terveznek egy edzőtábort. A visszatérésre a júniusi országos bajnokságon kerülhet sor, ahol már 18 méter körül szeretne dobni. Majd még több más viadalt is tervez a tokiói olimpia előtt, melyre csak akkor utazik el, ha reális esélyét érzi a döntőbe jutásra – írja az MTI.


Kövessen minket Facebookon!