Továbbra is tanszünetes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járatai

MÁV, diákigazolványokat, helyközi, Volánbusz, maszkviselési, szeptemberi, Volánbusz, közlekedési, járványügyi, volánbusz, busz, szájmaszk Fotó: Körös Hírcentrum

Frissítve! 2021. április 7-étől (szerdától) visszavonásig az elővárosi, regionális és országos járatok, valamint a Budapest környéki (agglomerációs) autóbuszok ideiglenesen a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek az egész országban – olvasható a társaság honlapján.

Ennek megfelelően szerdától Békéscsabán, Gyulán, Orosházán a helyi autóbuszos közlekedésében a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. Ugyanakkor április 7-től Békés helyi autóbuszos közlekedése ideiglenesen szünetel – írják.

Mivel a fedélzeti jegykiadást ideiglenesen felfüggesztették, utazás közben, az esetleges ellenőrzésekkor pótdíj megfizetése nélkül is vehetnek jegyet azok, akiknek nincs megfelelő mobileszközük vagy más méltányolható okból nem tudnak elővételben menetjegyet vásárolni – írták. Emlékeztettek: a Volánbusz járatain március 29-étől felfüggesztették a felszállást az első ajtón és ezzel együtt a fedélzeti jegyértékesítést, a járművezetőket pedig kordonnal is védik.

A szájat és az orrot eltakaró maszk használata továbbra is kötelező nemcsak az autóbuszokon és a zárt utasforgalmi helyiségekben, hanem az állomások és megállóhelyek teljes területén is – olvasható a közleményben.

A Volánbusz kéri, hogy utazásukat tervezzék meg a www.menetrendek.hu oldalon! A helyi járatokról az alábbi hírben tájékozódhatnak: Rendkívüli menetrend a helyi közlekedésben.


 

Ez is érdekelheti: