A BRSE nem utazik el az Extraliga-döntő első mérkőzésére

Extraliga Fotó: BRSE

A koronavírus-járvány miatt a Swietelsky-Békéscsabai RSE nem utazik el a Fatum Nyíregyháza elleni női röplabda Extraliga-döntő hétfői nyitányára.

hirdetés

A békéscsabai klubnak már a Kaposvárral szembeni elődöntő keddi, negyedik mérkőzésén is voltak hiányzói. A szlovák feladó, Barbora Kosekova pozitív tesztet adott, míg a szerb átló, Marta Drpa a mérkőzés reggelére belázasodott, így ő sem utazott el társaival a somogyi találkozóra, melyet nagy csatában, 3-2-re nyert meg Tóth Gábor együttese.

hirdetés

A viharsarkiak honlapjukon vasárnap arról adtak tájékoztatást, hogy jelenleg három játékos rendelkezik pozitív teszttel. Az ő pályára lépésük ebben a szezonban már nem valószínű. További öt röplabdázó szerda óta lázzal, hányással és hasmenéssel járó megbetegedéssel küzd. Az ő PCR-tesztjük negatív lett, de egyikük sem tudott edzeni azóta.

“Egyeztettünk ellenfelünkkel, akiknek jeleztük, hogy nincs is olyan szándékunk, hogy a hétfői mérkőzés időpontját módosítsuk. Egyrészt a feszített menetrend sem tenné lehetővé, illetve konzultálva az orvosi stábbal, a probléma mélyebb annál, minthogy a találkozó pár nappal való halasztása megoldást nyújthatna” – közölte a BRSE.

“A Magyar Röplabda Szövetség hatályos szabályzatának megfelelően rendelkezünk 8 játékossal, azaz papíron a mérkőzést le tudnánk játszani. Leszögezzük, hogy azzal sem lenne gondunk, ha többségében utánpótlás korú sportolókkal kellene kiállnunk. Viszont jelenleg több olyan kulcsposzt van, ahol egyáltalán nem rendelkezünk, vagy pedig nincs elegendő bevethető játékosunk! Hosszú hónapok óta alázatosan készülünk, hogy csapatunk ott legyen a végelszámolásnál. Büszkék és boldogok voltunk, hogy kiharcoltuk a fináléba kerülést, hiszen egy döntő mindig a sportág ünnepe” – olvasható az egyesület közösségi oldalán.

“Határozott szándékunkban áll, hogy tisztességesen tudjuk folytatni a finálét. Azonban a hétfői összecsapásnak ilyen módon nem látjuk sportértékét, valamint egyetlen játékosunk egészségét sem kockáztatjuk! Emiatt azt a döntést hoztuk, hogy nem utazunk el Nyíregyházára, azaz nem állunk ki az 1. mérkőzésen, melyről tájékoztattuk a rendező klubot, valamint a Magyar Röplabda Szövetséget is. Mindent megteszünk azért, hogy az április 10-én esedékes 2. mérkőzésre felépüljenek betegeink és folytatni tudjuk a párharcot.” – tették közzé.

Forrás: MTI

hirdetés