Maczik Mihály: Minden segítséget megadnak a végzős tanulóknak

maczik Fotó: Körös Hírcentrum

Az érettségi és szakmai vizsgák közeledtével még inkább fontos, hogy az utolsó éves diákok megfelelő felkészítést kapjanak. Erre kiemelten figyelnek a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumban is.

hirdetés

A tagiskolában már szeptembertől a hibrid oktatás bevezetését látták célszerűnek, így nem okozott akkora nehézséget átállni a teljes digitális oktatásra. Maczik Mihály a tagintézmény igazgatójaként arra biztatta kollégáit, hogy minél több jegyet adjanak a tanulóknak, ezzel is felmérve, éppen hol tart a tudásuk.

hirdetés

Sajnos a félévi eredmények gyengébbre sikerültek, mint a korábbiak, így próbáltak megoldást találni a felzárkóztatásra, korrepetálásra. Erre nagy volt az igény a diákok részéről. Március elejétől pedig minden ismét csak online zajlik. Azonban a gyakorlati feladatok, a szakmai képzés online átadása bizonyos szakmák esetében nem egyszerű. Reménykednek abban, hogy a végzősök így is el tudják sajátítani a vizsgáikhoz szükséges mennyiségű ismeretanyagot.

Az érettségi vizsgákra már nagyon készülnek, saját tanulóik is rekordszámban adnak majd számot idén a tudásukról. Emellett az intézmény emelt szintű érettségi vizsgaközpont is, tehát a megye minden részéből érkezhetnek diákok. Az összes elérhető, használható teremben zajlanak majd a vizsgák, ezzel meg tudják oldani az alacsony tanulói létszámokat.

Fejlesztések zajlottak a Nemes Tihamér tagiskolában is. Például több mint 750 lámpatestet cseréltek ki korszerű LED-es fényforrásokra a Fényes Okos Iskolák Program keretében. Ehhez kapcsolódóan utólagos festés is történt az intézményben. De az ebédlő is megújulva várja majd vissza a tanulókat.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés