Érkezik a Netflix sorozata, amelyet részben Pósteleken forgattak

shadow and bone, netflix, póstelek Fotó: Körös Hírcentrum

Holnap érkezik a Netflix saját gyártású sorozata a Shadow and Bone (Árnyék és csont), amely a világhírű sikerkönyv alapján készült.

hirdetés

Ahogy arról korábban elsőként beszámoltunk, a produkció egy teljes napig forgatott Pósteleken, a Széchényi-Wenckheim kastély romjainál. A jelenetek rögzítése előtt néhány nappal már megkezdték az előkészületi munkákat a kastély környezetében. Hungarocellből készített misztikus lényeket ábrázoló szobrokat helyeztek el, emellett több lépcsőfok pótlására is sor kerül. Nem csak kívül, de a kastély belsejében is forogtak a kamerák.

hirdetés

Pontos adatunk nincs, de úgy tudjuk, a gyártásban sok magyar dolgozott. Több magyar statiszta, kellékes, műszaki szakember vett részt a munkálatokban. A különböző jelmezek egy része is Magyarországon került beszerzésre.

A sorozat legutóbbi előzetesében a pósteleki kastély is feltűnik, és meg kell hagyni, rendkívül látványos jelenetekben tárul elénk a korábban szebb napokat is megélt kastélyrom. Az első évad premierje április 23-án lesz elérhető a Netflixen.

Íme két filmkocka az ajánlóból:

Az előzetest eredeti hanggal és magyar felirattal alább nézhetik meg, a magyar szinkronra vágyók (beállítást követően) pedig itt láthatják a rövidke ajánlót a sorozathoz. A pósteleki Széchényi-Wenckheim kastély a második percben tűnik fel a videókban.

 

Előzmény:

hirdetés