Müller Cecília: Elrendelem a tömeges oltást

Müller, tömeges oltás

Az oltás további gyorsításáért a mai napon elrendelte a tömeges oltást az országos tisztifőorvos.

hirdetés

Müller Cecília a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján azt mondta: a rendelkezés célja, hogy az oltópontokon és a háziorvosoknál is minél többen, minél gyorsabban megkaphassák az oltást. Ezt az teszi lehetővé, hogy sok vakcina érkezik az országba, első körben 600 ezer Sinopharm-oltóanyag – mondta a szakember.

hirdetés

A lakosság átoltottsága elérte a 35 százalékot, az EU-ban csak a máltai és a magyar lakosság átoltottsága 30 százalék feletti, az uniós átlag 20 százalék – tette hozzá Müller Cecília.

A mai nappal megnyílt az online oltási időpontfoglaló. Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására.

Orbán Viktor ma reggel jelentette be, megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak.

Elmondta azt is, hogy jövő hét közepén, szerdán-csütörtökön meglehet a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk.

Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is

hirdetés