Tömeges lakossági oltás lesz Orosházán is

Pfizer-BioNTech, oltás, koronavírus Fotó: MTI/Rosta Tibor

Április végéig több, mint egymillió adag Sinopharm oltóanyag válik felhasználhatóvá az országban. Annak érdekében, hogy ezt a mennyiséget mielőbb megkaphassák a regisztrált oltásra várók, két részletben 3-3 nap alatt a kórházak és a háziorvosok részvételével tömeges lakossági oltási napokat hirdettek. Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet 1940 adag kínai Sinopharm oltóanyagot kap, ezekre lehet jelentkezni.

hirdetés

Az első akció április 26-27-28-án lesz. Erre a lakossági időpontfoglalás az EESZT online időpont foglaló rendszerében történik. Ide csak olyan TAJ számmal lehet időpontra jelentkezni, amely regisztrálva van a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Minden regisztrált TAJ számmal csak egy időpont foglalható, de területi megkötés nincs. Mindezek mellett az orosházi kórházban tovább halad a második körös Pfizer és Sputnik V oltás is.

hirdetés

Az alábbiakban napi bontásban írjuk, melyik oltást mikor és hol lehet felvenni, illetve külön közöljük, milyen irányból közelíthetők meg az oltópontok. 

T/1 és T/2 oltópontok (szakrendelő földszint, nőgyógyászati rendelők)

Ü/5 és Ü/6 oltópontok (Védőnői Szolgálat, Könd utcai szakrendelő)

Április 26-28. (hétfő-szerda) között a lakossági időpontfoglaláson jelentkezők a kínai Sinopharm vakcina első adagját kapják.

Ü/3 és Ü/4 oltópontok (korábbi gyermek ambulancia, kórház udvar)

Április 26-27 (hétfő-kedd) a korábban kiértesített személyek a Pfizer/BioNTech COVID 19 mRNS vakcina 2. adagját kapják.

Április 28. (szerda) a korábban kiértesített személyek a Sputnik V (orosz) vakcina 2. adagját kapják.

T/7 és T/8 oltópontok (bőrgyógyászati ambulancia, szakrendelő I. emelet)

Április 28. (szerda) a korábban kiértesített személyek a Pfizer/BioNTech COVID 19 mRNS vakcina 2. adagját kapják.

Oltópontok megközelítése (a tájékozódást táblákkal segítjük)

T/1-T/2; Ü/5-Ü/6 – a szakrendelő Könd utcai bejáratán kell érkezni. A földszinti aulában kialakított regisztrációnál kell leadni a kitöltött nyomtatványokat, majd a megjelölt oltóponton lehet felvenni az oltást.

Ü/3-Ü/4 – a korábbi gyermek ambulanciához a Kórház utcai főkapunál a portán keresztül lehet bejutni. Az áteresztő pont után a fedett átjáró előtt balra kell fordulni, az út túloldalán található fehér sátor alatt van a regisztráció, az épületben találhatók az oltópontok. Várakozni az épület előtt és mögött felállított sátrakban lehet.

T/7-T/8 – szakrendelő 1. emelet, Bőrgyógyászati ambulancia. Bejutás a Kórház utcai főkapunál a portán keresztül, a fedett átjáró alatt végighaladva, majd a főépületbe érve jobbra fordulva. Regisztráció a rendelőkben történik.

Kérik az oltásra érkezőket az alábbiak betartására:

– Kizárólag az értesítőben megadott időpontra érkezzenek, hamarabb senkit nem tudunk beengedni.

– Az oltás előtt a regisztráción kell jelentkezni. Kérjük, a beleegyező nyilatkozatot kitöltve(!) hozzák magukkal, emellett legyen előkészítve a személyazonosító igazolvány. A nyomtatvány a linkre kattintva tölthető le: https://tinyurl.hu/bqJy/

– A gépjárművel korábban érkezőket kérjük, az autóban várakozzanak.

– Aki gyalog vagy tömegközlekedéssel érkezik, annak az oltóhelyek előtt felállított fűtött, székekkel rendelkező sátorban is lehetősége van várakozni.

– A mozgásában korlátozott személyt maximum egy hozzátartozó kísérheti az oltóhelyen.

– A második oltásra érkezők hozzák magukkal az első oltásnál kapott kártyát.

– Javasoljuk, hogy az oltás előtt egyenek, igyanak, vegyék be gyógyszereiket

– Kérjük, olyan öltözetben érkezzenek, amiben könnyen szabaddá tudják tenni karjukat

– Kollégáink és a katonák folyamatosan segítenek a helyszínen, felmerülő kérdéseikkel forduljanak hozzájuk bizalommal.

– Várakozás közben kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, egymás egészségének megóvása érdekében kérjük, tartsák egymástól a megfelelő távolságot.

A járványügyi védelmi intézkedések betartása az oltást megkapók számára a továbbiakban is fontos, hiszen a védettség kialakulásához idő szükséges – írják a közleményben.

hirdetés