Huszonéves fiatalok okozták a több millió forintos kárt Békéscsabán

buszváró rongálás Békéscsabán Fotó: Körös Hírcentrum
hirdetés

Ahogy arról korábban elsőként beszámoltunk, több buszmegálló, egy rendezvényhajó és egy épület üvegét törték be Békéscsabán. A rongálást csúzlival kilőtt üveggolyókkal okozták. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Futó Szöveg

Békéscsabán 2021. február 16-a és 17-e között tizenkét buszmegálló, egy rendezvényhajó és egy épület üvegeit törték be. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a térfigyelő kamerák felvételei alapján, valamint a városban dolgozó közterület-felügyelők és lakossági bejelenések segítségével két nap alatt azonosították, majd elfogták azokat a fiatal férfiakat, akik a gyanú szerint a tetemes kárt okozták. Három fiatalembert állítottak elő, kihallgatásukkor tisztázódott, hogy ketten követték el a bűncselekményeket.

hirdetés

Csúzlival lőttek ki üveggolyókat és így céloztak nagyobb üveg felületekre. Csak a buszmegállók javíttatása több mint 3 millió forintba került, a hajóban és az épületben pedig összességében több százezer forint kár keletkezett. A rendőrség a 20 és 21 éves fiatalembereket felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás elkövetésével gyanúsítja.

A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait 2021. április 27-én továbbították az ügyészségre – írja a Police.hu.

Az ügyről korábban az RTL Híradó is beszámolt:

 

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés