19 önkormányzati lakás szolgálja a jövőben a szakképzett fiatalok helyben maradását Békésen

ifjúságsegítő program

A mai napon adta át az első lakást Mucsi András képviselő úrral Kálmán Tibor polgármester az „Esélyt a fiataloknak-Békés város ifjúságsegítő programja” nevű, nagy érdeklődés mellett megvalósult pályázat részeként.

hirdetés

A felújítandó ingatlanokba, azok megújulását követően költöznek be a jövőben folyamatosan azok a 35 év alatti fiatalok, akik a pályázatban megjelölt hiányszakmákban elhelyezkedve a városban tervezik jövőjüket. Ehhez a program keretében két évig kapnak térítésmentesen lakást Békésen. Mindehhez a pályázóknak vagy lakáscélú megtakarítással kellett rendelkeznie, vagy most a program keretében vállalták, hogy ilyen célú számlát nyitnak, melyre havonta 20 000 forintot helyeznek el. Szintén feltételként jelent meg, hogy az érintet fiatalok negyedévente 20 óra önkéntes közösségi munkával járulnak hozzá a város életéhez.

hirdetés

A nemrégiben zárult hasonló program nyomán számos fiatal vásárol jelenleg saját ingatlant a városban, miközben szakterületén elhelyezkedve sikerrel indította pályáját is. Mint ahogy arról már korábban is beszámolt a városvezető, nem ez az egyetlen olyan pályázati lehetőség Békésen, amely a lakáshoz jutást, így a békési munkaképes fiatalság letelepedését, elindulását támogatja.

ifjúságsegítő program

Polgármesterként kiemelt jelentőségűnek tekintem az ehhez hasonló lehetőségeket, mint a szakképzett fiatalok helyben tartásának rendkívül előnyös és népszerű eszközét. Önkormányzatunk a jövőben is igyekszik megteremteni az ehhez szükséges pályázati forrásokat, hogy több ember számára segítsük a nagybetűs életbe történő kilépést Békésen – nyilatkozta Kálmán Tibor polgármester.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés