Május elsejétől újra engedélyezett az éjszakai horgászat

horgász, halászat Fotó: Körös Hírcentrum

Május elsejétől újra lehetségessé válik a több mint 700 ezer regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat – tájékoztatta a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a kormány a szövetség kezdeményezésére újra áttekintette az éjszakai horgászat engedélyezésével és a több napos horgásztúrákat érintő helyfoglalásos lehetőség biztosítása tárgyában felmerült lehetőségeket. Azt írták: “tekintettel a kedvezően alakuló járványügyi adatokra, az átoltottság dinamikus növekményére, valamint a horgászok szabadidősporttal, rekreációval kapcsolatos jogos igényeire is” az a döntés született, hogy május 1-től újra lehetségessé válik a több, mint 700 000 regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat.

hirdetés

A változást érintő részleteket a hatályos jogszabályok alapján – a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldását érintő újabb döntések mellett – a MOHOSZ az április 30-ig megjelenő újabb veszélyhelyzeti tájékoztatójában közzéteszi és azt a közösségi csatornáin keresztül haladéktalanul el is juttatja a horgászokhoz – tették hozzá.

Frissítés:

Az éjszakai horgászat engedélyezéséről szóló rendelet péntek este megjelent a Magyar Közlönyben. Ebből kiderül csak azok mehetnek éjszaka pecázni, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A kötelezettség alól egyedül a 18 év alattiak mentesülnek. Ugyanakkor ők csak olyan felnőtt felügyelete alatt mehetnek éjszakai pecatúrára, akinek már van védettségije.

 

Ez is érdekelheti: