Orbán: Megvan a négymillió beoltott

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Négymillióig meg sem állt a Vakcinométer számlálója Orbán Viktor Facebookra feltöltött videójában.

A miniszterelnök péntek késő délután osztotta meg követőivel az örömhírt. A bejegyzéshez mindössze ennyit fűzött: „Oltani, oltani, oltani! Folytatjuk!” A kormányfő jóslata – amit ma reggel tett rádióinterjújában -, miszerint ma mindenképpen meg lesz a négymillió oltott, beigazolódott.

hirdetés

Így mostanra biztossá vált: az alábbi változtatások lépnek érvénybe szombattól.

– 23 óráról éjfélre módosul a kijárási tilalom kezdete;
– az üzletek este 11-ig maradhatnak nyitva;
– védettségi igazolvánnyal látogatható lesz: a vendéglátóhelyek belső tere, a szállodák, a szabadidős létesítmények (pl. állatkert, múzeum, mozi, színház, könyvtár), illetve sportoláshoz az uszodák, jégpályák és edzőtermek is.
– látogathatók lesznek este 11-ig a sportrendezvények, szintén igazolvánnyal;
– a védettségi igazolvánnyal rendelkezők ezekre a helyekre magukkal vihetik kiskorú gyermekeiket is, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyíló helyszíneken nem kell maszk.

A közterületeken, boltokban, tömegközlekedési eszközökön továbbra is kötelező a maszkhasználat. A csoportosulásra, gyülekezésre vonatkozó korlátozó szabályok érvényben maradnak.

A miniszterelnök felelősségteljes viselkedésre kért mindenkit a ma reggeli rádióinterjúban. Mint mondta, még nem vagyunk túl a járványon. „Már többen vannak a védett emberek, mint a nem védettek, ezért is helyes, hogy a védelmi igazolványhoz kapcsolódnak bizonyos jogok” – fogalmazott.