Szeszélyes, de kellemesen meleg, nyárias idő várható a hét végén

nyár, meleg, időjárás, hőség, kánikula Fotó: Pixabay

Péntek estig az északkeleti országrészben még előfordulhat zápor, egy-egy zivatar, majd átmenetileg megszűnik a csapadék. Késő estétől azonban délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet.

hirdetés

Egy érkező csapadéktömb hatására az éjszaka második felében több helyen alakulhat ki zápor, zivatar, utóbbinak nagyobb esélye az Alföldön, valamint az Északi-középhegység térségében van.

hirdetés

Szombaton a fátyol- és gomolyfelhők mellett is számítani lehet záporok, zivatarok kialakulására, de számosságát tekintve inkább az esti, késő esti óráktól várható több. A délnyugati szél fokozatosan mérséklődik, de éjszaka továbbra is előfordulhatnak időnként élénk lökések. Szombaton ismét nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik a légmozgás. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 22 és 27 fok között változik.

Vasárnap napközben viszont hidegfront érkezik és emiatt a jövő hét első napjaiban a mainál hűvösebb időnk lesz sok napsütéssel – számolt be az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

hirdetés