Íme a rendkívüli Pfizer oltás menete Orosházán

Fotó: MTI/Rosta Tibor (archív)

Központi rendelkezés alapján kiterjesztették a lakossági időpontfoglalást a Pfizer vakcinára, azonban ez a lehetőség kizárólag április 30-án, pénteken érvényes az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben is.

hirdetés

Aki betöltötte 18. életévét, rendelkezik TAJ számmal, a mai napon, azaz április 30-án a készleten lévő mennyiség erejéig megkaphatja az oltást. Felhívják a figyelmet, hogy kizárólag azok kaphatják meg a Pfizer oltást, akik már korábban regisztráltak a vakcinainfo.gov.hu felületen. Azok, akik az EESZT-ben már sikeresen kaptak Pfizer oltásra konkrét időpontot, előnyt élveznek, ők ezt a visszaigazoló papír bemutatásával jelezzék az oltópontnál álló katonáknak.

A lakossági önkéntes jelentkezés az EESZT online időpont foglaló rendszerében történik. Ide csak olyan TAJ számmal lehet időpontra jelentkezni, amely regisztrálva van a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Minden regisztrált TAJ számmal csak egy időpont foglalható, de területi megkötés nincs. Az időpontfoglalás ide kattintva érhető el.

Oltópontok megközelítése:

A Pfizer oltásokat az Ü/5 és Ü/6 oltópontokon (Védőnői Szolgálat, Könd utcai szakrendelő, kék sátor mögött), illetve a T/1 és T/2 oltópontokon (szakrendelő földszint, nőgyógyászati rendelők) lehet felvenni. Az oltópontok előtt kialakított regisztrációnál kell leadni a kitöltött nyomtatványokat, majd a megjelölt oltóponton lehet felvenni az oltást. Kérik az oltásra érkezőket, türelemmel várakozzanak a szakrendelő előtti területen, ezzel is segítve a munkát.

A kórház az alábbiakat kéri az oltásra érkezőktől:

– Az oltás előtt a regisztráción kell jelentkezni. Kérjük, a beleegyező nyilatkozatot kitöltve(!) hozzák magukkal, emellett legyen előkészítve a személyazonosító igazolvány. A nyomtatvány a linkre kattintva tölthető le: https://tinyurl.hu/bqJy/
– A gépjárművel korábban érkezőket kérjük, az autóban várakozzanak.
– Aki gyalog vagy tömegközlekedéssel érkezik, annak az oltóhelyek előtt felállított fűtött, székekkel rendelkező sátorban is lehetősége van várakozni.
– A mozgásában korlátozott személyt maximum egy hozzátartozó kísérheti az oltóhelyen.
– A második oltásra érkezők hozzák magukkal az első oltásnál kapott kártyát.
– Javasoljuk, hogy az oltás előtt egyenek, igyanak, vegyék be gyógyszereiket.
– Kérjük, olyan öltözetben érkezzenek, amiben könnyen szabaddá tudják tenni karjukat.
– Kollégáink és a katonák folyamatosan segítenek a helyszínen, felmerülő kérdéseikkel forduljanak hozzájuk bizalommal.
– Várakozás közben kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, egymás egészségének megóvása érdekében kérjük, tartsák egymástól a megfelelő távolságot.
– A járványügyi védelmi intézkedések betartása az oltást megkapók számára a továbbiakban is fontos, hiszen a védettség kialakulásához idő szükséges!

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés