NAV: a legtöbben gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják adójuk 1+1 százalékát

május 20, 1+1, szja, február, NAV, kata, költségvetés, számlagyár, bevallási, adómentesség Illusztráció: Pixabay

Az adójuk 1+1 százalékát felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek. Legtöbben gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják az adóforintokat – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-t.

A közleményben kiemelték: a befizetett adó 1+1 százalékáról május 20-ig lehet rendelkezni. Akár a bevallás részeként, akár önálló nyilatkozatként a “20EGYSZA” lapon. A legegyszerűbben rendelkezni KAÜ azonosítóval, a NAV webes kitöltő programján keresztül lehet – emlékeztettek.

hirdetés

Az egyik 1 százalék felajánlható egy civil szervezetnek, további 1 százalék pedig valamely vallási közösségnek vagy a Nemzeti Tehetség Programnak. A NAV a honlapján közzétette azon civil szervezetek adószámát, valamint a vallási közösségek és a Nemzeti Tehetség Program technikai számát, amelyekre felajánlás tehető.

A vallási közösségek technikai számára szóló korábbi nyilatkozatot a NAV automatikusan figyelembe veszi mindaddig, amíg a felajánló újabb nyilatkozattal nem jelöl meg másik kedvezményezettet. Vagy a korábbi nyilatkozatát vissza nem vonja. A civil kedvezményezett és a kiemelt költségvetési előirányzat számára viszont továbbra is évente kell megtenni a felajánlást – tették hozzá.

Az adózók a nyilatkozaton jelezhetik, hogy a nevüket és elérhetőségüket a megjelölt civil kedvezményezettel közölheti-e a NAV vagy sem – derül ki a közleményből.

Forrás: MTI


Kövessen minket Facebookon!