Villanyszerelők mentették meg Cirmit az áramütéstől

Fotó: Nemzeti Közművek

Az MVM Démász Békéscsabai Üzemeltetési Régiója május 3-án a rendszeres ütemterv szerint egy régiós csapatmegbeszéléssel kezdte meg tevékenységét, amikor az aznapra betervezett munkák közt megjelent egy szokványosnak semmiképp sem mondható bejelentés.

hirdetés

Két csabai villanyszerelő Gyaraki Károlynak és Mező Mihálynak egy csárdaszállási zártkertben megjelölt hibacímre kellett mennie. Itt ugyanis egy macska felmászott egy 7 méteres fa villanyoszlopra, és ott rekedt – írja Facebook oldalán a Nemzeti Közművek.

hirdetés

„Állatbarát munkatársaink a békési körzet készenlétes szerelőcsapataként kosaras autóval érkeztek meg a külterületi címre, ahol a kisfeszültségű hálózat kikapcsolása után egy sikeres mentőakcióval kimentették Cirmit a felettébb veszélyes helyzetből – a cica, a gazdája és a szomszédok nagy örömére. A macska állítólag több órát töltött a villanyoszlop kereszttartóján, áramütést szerencsére nem szenvedett. Cirmi élete egy hajszálon és két villanyszerelő munkatársunk gyors mentőakcióján múlott.

Kollégáink esetet követő beszámolójából kiderült, hogy amikor elköszöntek a helyszínen megjelent ügyfeleinktől, Cirmi, mint aki jól végezte dolgát, gazdájával nyugodtan, elégedetten hazasétált” – írják. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy hálózati eszközök közelében fokozott óvatossággal közlekedjenek és tartózkodjanak.

Fotó: Nemzeti Közművek
Fotó: Nemzeti Közművek
Fotó: Nemzeti Közművek

hirdetés