Rablás bűntette miatt tartóztattak le egy orosházi férfit

Battonyán, Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

Rablás bűntette miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség egy 31 éves büntetett előéletű helyi férfi letartóztatását, aki egy nőtől próbálta meg elvenni a telefonját és a táskáját.

hirdetés

A férfi 2021. május 03-án a délutáni órákban ittas állapotban az egyik orosházi cukrászda utcai teraszrészén megkísérelte jogtalanul eltulajdonítani az egyik vendég asztalra kitett, 20.000.-Ft értékű mobiltelefonját. Annak érdekében, hogy megszerezze a sértett kezében lévő telefont, vele dulakodott, majd a sértett padra letett kézitáskáját ragadta meg; távozását egy férfi akadályozta meg, aki tőle a táskát visszavette.

Ezt követően a terhelt az asztalról ismét felkapta a telefont, majd dulakodni kezdett az azt visszavenni törekvő személyekkel. A sértett telefonját végül a férfivendég visszavette, ekként az okozott kár megtérült. A terheltet a kiérkező rendőrök röviddel később a helyszín közelében elfogták.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírája a terhelt letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

hirdetés