Hosszú Katinkának jól jön a kontinensviadal

hosszú katinka Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Edzésből, közel sem csúcsformában érkezik a budapesti Európa-bajnokság hétfőn kezdődő úszóversenyeire a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka.

hirdetés

Többek között erről beszélt a 32 éves klasszis az M4 Sportnak adott interjújában a tenerifei edzőtáborban, ugyanakkor hozzátette, hogy a Duna Arénában sorra kerülő kontinensviadal sokat lendít majd az olimpiai felkészülésen. Hosszú megjegyezte, a 2016-os, riói olimpia előtt kicsit nyűgnek érezte a londoni Európa-bajnokságot, amely kissé megtörte a felkészülést, viszont a jelenlegi helyzetben kifejezetten jól jön, hogy egy komoly versenyen tesztelheti le, hol tart, min kell még dolgoznia az ötkarikás játékok előtt.

hirdetés

“Magára az Európa-bajnokságra nem készülök, sőt, nekem az olimpiáig minden időt fel kell használnom arra, hogy ott legyek csúcsformában. Mondhatni edzésből megyek az Eb-re, persze vannak időeredmények a fejemben, amiket megcéloztam, ezek azért messze vannak az egyéni csúcsaimtól belekalkulálva azt, hogy a koronavírus miatt nem nagyon voltak versenyek, és így nem is leszek csúcsformában” – mondta Hosszú, aki a Duna Arénában ezúttal három fő számára – a 200 és 400 méter vegyesre, valamint a 200 méter pillangóra – koncentrál.

hirdetés