Kimosta győztes lottószelvényét egy kaliforniai nő

mosószer, tisztítószer, energiahatékonysági Illusztráció: Pixabay

Állítása szerint a nadrágzsebében felejtette és kimosta 26 millió dollárt (7,6 milliárd forintot) érő nyertes lottószelvényét egy nő Kaliforniában.

A nyertes SuperLotto Plus-szelvényt még novemberben vásárolták egy norwalki vegyesboltban – írja a BBC News. A nő, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, a biztonsági kamerák felvétele szerint valóban vásárolt egy szelvényt az üzletben akkoriban. A 26 millió dolláros nyereményért csütörtökig lehetett jelentkezni.

hirdetés

A norwalki vegyesbolt egyik alkalmazottja a Whittier Daily News című helyi napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy szerdán egy nő sétált be a boltba és azt állította, hogy ő nyerte meg a lottót, de elveszítette a szelvényt és attól tart, hogy véletlenül kimosta.

A California Lottery szóvivője, Cathy Johnston szerint a biztonsági kamerák felvétele nem elegendő a nő állításának alátámasztásához és az asszonynak “meggyőző bizonyítékkal” kell előállnia. Hozzátette, a felvétel egy másolatát ugyanakkor továbbították az illetékeseknek és az ügyet tovább vizsgálják. Amennyiben a nőt nem ismerik el nyertesként, a pénzt a kaliforniai állami iskolák között osztják szét. A kaliforniai lottó szabályainak megfelelően a nyertes szelvény értékesítője 130 ezer dollárt kapott.

MTI