Galgóczi Ágnes: fontos a tüsszentési etikett betartása

Lecsengőben van a koronavírus-járvány, de a higiénés szabályokat és a járványügyi korlátozó intézkedéseket továbbra is be kell tartani – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a járvány elleni védekezésért felelős testület keddi, online sajtótájékoztatóján.

hirdetés

„Be kell tartanunk a higiénés, illetve a járványügyi korlátozó intézkedéseket. A maszkviselés, a távolságtartás, a szellőztetés és a tüsszentési etikett betartása továbbra is fontos” – mondta Galgóczi Ágnes, hozzátéve, hogy a második körös oltásokat sem szabad elhanyagolni. „Akinek időpontja van a második körös oltásra, az menjen el, éljen az oltási lehetőséggel.”

Galgóczi Ágnes kifejtette, az elmúlt 24 órában 382 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 798 955-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Meghalt 64, többségében idős, krónikus beteg, a járvány kezdete óta 29 277-en hunytak el. Kórházban jelenleg 2197 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 251-en vannak lélegeztetőgépen.

A 19. héten a szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag koncentrációja is enyhén csökkent országos átlagban. Veszprémben, Debrecenben, Egerben, Győrben és Kaposváron csökkent, enyhén mérséklődött Budapesten, a többi településen stagnált – tette hozzá. Elmondta, kedden 334 620 adag Pfizer-oltóanyag érkezett Magyarországra, az ebből első körös oltásra fordítható vakcinákról hamarosan tájékoztatást adnak. (MTI)

hirdetés