A régészeti koroktól egészen a 20. századig mutatják be Békéscsaba történetét

Munkácsy Mihály Múzeum Békéscsaba Fotó: Körös Hírcentrum

Megnyílt a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum új, a megyeszékhely történetét bemutató állandó kiállítása. Az idővonalon haladva Békéscsaba életének különböző korszakaiba kaphat betekintést a látogató.

hirdetés

Az Utazás TÉRben és IDŐben – Békéscsaba az évezredek idővonalán több mint ezer négyzetméteren több mint ezerötszáz régészeti tárgyat, több mint ezer néprajzi, történeti, képzőművészeti műtárgyat mutat be – kezdte a megnyitón köszöntőjét Ando György múzeumigazgató. Maga a bejárási útvonal is több mint ezer méter. Sok hónap és rengeteg túlóra eredménye a már látogatható állandó kiállítás.

hirdetés

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a nyitásnak köszönhetően országszerte egyre több eseménynek örülhet a lakosság, egyre több alkalom adódik a közös ünneplésre. A Munkácsy negyed-projekt során Békéscsaba több pontján zajlanak a fejlesztések, új intézmények is létrejönnek. Mindez része a Modern Városok Programnak, amely az életminőség javításában egy jelentős lépcsőfok a térségben. Majd megköszönte a múzeum minden munkatársa kemény munkáját, hogy ez a nagyszabású tárlat létrejöhetett.

 

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés