Koronavírus: elhunyt 44 beteg, 185-en vannak lélegeztetőgépen

Ukrajnában, fertőzöttek, koronavírus, lélegeztetőgép Fotó: MTI/Vasvári Tamás

A kormányzati portál vasárnap azt írja, 416 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 088 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Elhunyt 44 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 519 főre emelkedett. 1399 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 185-en vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 668 820 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 103 749 főre csökkent. Az oltásoknak köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát, az 5 millió beoltottat elérésének köszönhetően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata.

hirdetés

Többek között megszűnt a kijárási tilalom, a közterületi maszkviselés, az üzletek és éttermek nyitvatartására vonatkozó korlátozás. A védőoltást igazoló alkalmazás ingyenesen letölthető. Az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett – a készlet erejéig – Pfizer, Szputnyik és AstraZeneca oltások foglalhatóak.

Az 5 millió beoltott elérésnek köszönhetően életben lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozata.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!