Schanda: folyamatosak a gyerekek biztonságát szolgáló fogyasztóvédelmi ellenőrzések

játékok, gyerekek, fejlesztési, OkosÓvoda, bölcsődei, gyermekek Fotó: Pixabay

Folyamatosak a gyerekek biztonságát szolgáló fogyasztóvédelmi ellenőrzések, a gyereknaphoz időzítve idén is célzott laboratóriumi vizsgálatokat végzett a fogyasztóvédelem – közölte Facebook-oldalán az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap, a gyermeknapon.

Schanda Tamás a közösségi oldalára feltöltött videóban azt mondta, hogy idén eddig több mint 140 ezer babát és plüssfigurát ellenőriztek a vámhatáron. És mintegy 350 termék árusítását nem engedélyezték. Az idei célzott vizsgálatokban 41 játékot ellenőriztek, amelyeknek mintegy felét, 20 terméket ki kellett vonni a forgalomból. Ezek egészségre veszélyes összetevőt tartalmaztak vagy az apró részek fulladást okozhattak volna – ismertette.

hirdetés

Hozzátette: az ellenőrzött 38-féle, három év alattiaknak szánt gyermekgondozási termékek közül csak egy cumitartó nem felelt meg az előírásoknak. A “nyunyókákat” pedig kivétel nélkül megfelelőnek találták a szakemberek. A vizsgálatban a hazai gyártók termékei mind biztonságosak voltak – emelte ki az államtitkár. Szerint ez azt bizonyítja, hogy megéri magyar terméket venni – írja az MTI.