Csicskának és korruptnak nevezett két rendőrt egy békési férfi

Battonyán, Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

A Békéscsabai Járási Ügyészség 2 rendbeli becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő, jelenleg is más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetést töltő 34 éves békési férfi ellen, aki a vele szemben jogszerűen eljáró rendőröket szidalmazta.

A férfit 2020. július 24-én a délutáni órákban Békéscsabán, a Szabadság tér 1. szám alatt rendőri intézkedés alá vonták. Az intézkedés során a férfi a vele szemben eljáró két rendőrt szidalmazni kezdte, velük szemben a munkakörük ellátásával összefüggésben a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használt, így nyomdafestéket nem tűrő kifejezések mellett csicskának és korruptnak nevezte őket.

hirdetés

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, állapítsa meg, hogy a törvény erejénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra, és kötelezze az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

 

Ez is érdekelheti: