Balesetveszélyre figyelmeztető táblát helyeztek el Gyula határában

Fotó: Police.hu

Újabb helyre tett ki balesetveszélyre figyelmeztető táblát a rendőrség Békés megyében. A Gyula határában lévő kereszteződésben több, köztük halálos baleset is történt azért, mert a járművezetők egy része figyelmen kívül hagyja az elsőbbségadásra kötelező táblát.

Békés megyében 2016 óta táblával jelöli meg a rendőrség azokat a helyeket, ahol több közlekedési baleset történt. Ezzel igyekeznek felhívni a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára és arra, hogy járművezetés közben az útra, a közlekedési jelzésekre és a forgalomra kell figyelni.

hirdetés

Gyula határában, a 44-es főút elkerülő szakasza és a Szabadkígyós felé vezető út kereszteződésében 2019 júniusától kezdődően, tehát két év alatt nyolc baleset történt, az ütközések közül öt járt személyi sérüléssel. Az öt balesetben kilencen sérültek meg, egy sérült meghalt, hárman súlyos állapotba kerültek.

A balesetek oka minden esetben az volt, hogy egy járművezető figyelmen kívül hagyta az „Állj! Elsőbbségadás kötelező! táblát és behajtott a kereszteződésbe anélkül, hogy elengedte volna az éppen akkor a főúton érkező járművet. A rendőrség 2021. június 8-án ebbe a kereszteződésbe is kihelyezett olyan táblát, amely a balesetveszélyre figyelmeztet.

Kérik a Gyula és Szabadkígyós között közlekedőket, hogy ha a 44-es főúthoz érnek, nézzenek jól körül és adjanak elsőbbséget a főúton közlekedő járműveknek! Ne veszélyeztessék magukat, utasaikat és közlekedő partnereiket azzal, hogy kellő körültekintés nélkül próbálnak áthajtani a kereszteződésen, mert ennek súlyos, akár végzetes következménye is lehet!

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!