A zene és a gasztronómia kéz a kézben kísérik Zahorán Csaba életét

zahorán Fotó: Körös Hírcentrum

Zahorán Csaba az egyik kereskedelmi csatorna főzőműsorában mutathatta be azt, hogy az Ektomorf együttes tagjaként nem csak a zenéléshez, de a főzéshez is ért.

Csabi már évek óta él-hal a zenéért és a főzésért. Folyamatosan kísérletezik újabb és újabb receptekkel, nem készíti kétszer ugyanazt az ételt. Éppen ezért döntött úgy, hogy kipróbálja magát abban a bizonyos főzőműsorban, amelyet ráadásul szép eredménnyel is zárt. Egyszerre érzi azt, hogy csapatjátékosként és önállóan is nagyon szívesen mozog a konyhában. Előbbihez például a zenekari tagokkal való együttműködés is hozzásegítette. Nehéz dolga volt azonban a műsorban az idegen konyha, a feladatok, vagy éppen az időkorlát miatt. Mint elárulta, az a 60 perc nem csak a nézőknek volt 60 perc, hanem bizony a valóságban nekik is – erről sokan kérdezték azóta.

hirdetés

Már az adások előtt is szívesen foglalkozott a gasztronómiával, nyolc éve blogot is vezet a témában. Ebben saját, otthon elkészített receptjeit és az általa meglátogatott vendéglátó egységekről írt kritikáit osztja meg az érdeklődőkkel. Mindezt tetőzve a Csabi Konyhája események alkalmával egy-egy vendéglátó egységben átveszi az uralmat és maga készíti az ételeket. Így például lehetőséget ad arra, hogy az ő ételei is megkapják mások kritikáját.

Szerencsére a járványhelyzet enyhülésével a gasztronómia mellett Csabi a zenében is ismét közönség elé léphet. Az Ektomorf annak ellenére, hogy Békés megyei, tehát magyar együttes, külföldön jelentősebb népszerűségnek örvend, mint hazánkban. Ez látszik abból is, hogy a határon túlra rendszeresen hívják őket koncertezni. Például jelenleg is egy Európa turnéra készülnek, az új lemez bemutatásával.

A teljes interjút itt meghallgathatják: