Leállt a biztosítóberendezési rendszer a Keletiben, bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom

vasútállomás, menetrend, óraátállítás, Budapest, Keleti, vonat, vasút, vasúti Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Frissítés: a Keleti pályaudvaron röviddel éjjel fél egy előtt megjavították a biztosítóberendezést, így ismét fogad és indít vonatokat a Keleti. Éjjel fokozatosan csökkennek a késések, hajnalban menetrend szerint indulhat a közlekedés a Budapest-Keleti-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pécs, a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba, a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely és a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalakon.

hirdetés

Előzmény:

hirdetés

A Keleti pályaudvaron leállt a biztosítóberendezési rendszer, emiatt bizonytalan ideig szünetel a vonatforgalom a pályaudvaron és a bevezető szakaszokon – olvasható a MÁV honlapján.

A közlekedés átszervezése folyamatban van – írják.

A Budapest-Keleti-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pécs, a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba, a Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely, a Budapest-Kunszentmiklós-Tass-Kelebia vonalakon jelentős késésekre lehet számítani.

A helyreállításig a vonatok Kőbánya felső, Rákos, Ferencváros és Budapest-Kelenföld állomásokig közlekednek, illetve onnét indulnak. Pótlóbuszok közlekednek Keleti és Kőbánya felső, Rákos, valamint Ferencváros állomások között. Budapest-Kelenföld és a Keleti pályaudvar között az M4 metrón a BKK elfogadja a vasúti bérleteket 21:30-tól.

A Keletiből 21:40-kor Győrbe induló (9318-as) G10-es vonat nem közlekedik. Az utasok a Keleti és Kelenföld között az M4 metróval utazhatnak. Kelenföld állomásról a Déliből Győrbe 22:20-kor induló (4948-as számú) S10-es vonattal utazhatnak tovább.

A Bécsből Bukarestbe tartó 347-es számú Dacia nemzetközi gyorsvonat nem érinti a Keleti, Kelenföld-Ferencváros-Kőbánya felső útvonalon halad. Kelenföldön szállhatnak le és fel az utasok. Kelenföldről 23:40-kor indul tovább. A Bécsből a Keletibe tartó (EC341-es) Csárdás EuroCity vonat csak Kelenföldig közlekedik, onnan az M4 metróval utazhatnak tovább a Keleti pályaudvarig.

hirdetés