Szombat este hidegfront jön

hőség, Zivatarveszély, másodfokú, hőség, Zivatar, borús, jégkármérséklő, napsütés, felmelegedés, hidegfront, időjárás, zivatar, vihar, szél Illusztráció: Pixabay

Többfelé záporok, zivatarok alakulhatnak ki szombat estétől, vasárnapra viharos szél támad egy érkező hidegfront miatt.

Szombatig marad a mostanihoz hasonló nyári idő, délutánonként 25-30 fokkal, elszórt záporokkal, zivatarokkal. A szél a zivatarokat leszámítva csak néhol lehet erős, többnyire mérsékelt, élénk légmozgásra készülhetünk. Valamikor szombat este, éjszaka északnyugat felől hidegfront éri el hazánkat. A front mentén többfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, helyenként jelentősebb mennyiségű csapadék is hullhat.

hirdetés

Vasárnap napközben már csak néhol lehetnek kisebb záporok, viszont sokfelé megerősödik, a Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik az északi-északnyugati szél. Mintegy 5 fokos lehűlést hoz a front, a csúcshőmérséklet ezen a napon 20 és 25 fok között alakulhat. A lehűlés nem lesz hosszú életű, jövő hét elejétől felmelegedés körvonalazódik, a hét második felében akár nagyobb területen is meghaladhatjuk a 30 fokot – írja az Időkép.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!