Már lehet regisztrálni a 12-15 éveseket is oltásra

oltás, regisztráció, kibertámadás

Már a 12-15 éveseket is lehet regisztrálni a koronavírus elleni védőoltásra a kormány döntésének értelmében – tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében, emlékeztetve Orbán Viktor miniszterelnök bejelentésére.

A vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet regisztrálni az érintett korosztályt – írták. A regisztrációt a szülő jogosult elvégezni, ennek során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, taj-számát, lakcímét, valamint a szülő elérhetőségeit. Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik, és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermekét beoltatni kívánó szülő is automatikusan foglalhat időpontot az oltásra online az eeszt.gov.hu honlapon.

hirdetés

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges, Pfizer-oltások folyamatosan foglalhatóak a kórházi oltópontokon.
A KTK azt kéri, hogy az oltásra a szülő vigye magával a hozzájárulási nyilatkozatot. Az immunizálás önkéntes, arról a szülő jogosult dönteni – emelték ki.

hirdetés

Azt javasolták, hogy kérdés esetén a szülő kérje ki a háziorvos, a házi gyermekorvos vagy a gyermeket kezelő orvos véleményét is.
A KTK felhívta a figyelmet arra, hogy 12 év alattiakat továbbra sem lehet oltani, az ő regisztrációjukat nem fogadják el.

MTI

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!