Vádat emeltek egy mezőberényi férfi ellen, aki súlyos sérüléssel járó balesetet okozott

Lopások, rendszámát, Sarkadon, Orosházán, Kábítószert, rendőrség, kék hír Fotó: Police.hu

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 45 éves büntetlen előéletű mezőberényi férfi ellen, aki súlyos sérüléssel járó balesetet okozott, mert nem adott elsőbbséget.

A férfi 2020. augusztus 31-én 12 óra után nem sokkal egy tehergépkocsit vezetve közlekedett Békéscsaba lakott területén kívül, a 4238-as számú úton Békés felől a 4239-es számú út irányába. Haladása közben, a 4238-as és 4239-es számú utak kereszteződésénél, a kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblánál megállt, azonban a kereszteződésbe behaladásakor nem biztosított elsőbbséget a 4239-es számú út úttestjén neki balról jobbra, egy személygépkocsiból és a hozzá kapcsolt utánfutóból álló járműszerelvénynek, s összeütköztek.

hirdetés

A baleset következtében a személygépkocsi vezetője 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

A férfi cselekményével megszegte a KRESZ 28. § (2) bekezdés b) pontjában foglaltakat, mely szerint a másik jármű érkezési irányától függetlenül elsőbbséget kell adni az útkereszteződésben az olyan útról érkező járművel, amelyen az útkereszteződés előtt „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla van, a keresztező útról érkező jármű részére.