Kamion Eb: Kiss Norbert nyerte a vasárnapi első futamot a Hungaroringen

KISS Norbert, Kamion Eb, Hungaroring Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (archív)

A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Révész Racing versenyzője nyerte a gyorsasági kamion Eb vasárnapi első futamát a Hungaroringen.

A 36 éves szombathelyi pilóta a szombati versenynaphoz hasonlóan ezúttal is magabiztosan végzett az élen a délelőtti időmérő edzésen, így pole pozícóból várta a 11 körös viadal gördülő rajtját. Kiss a start után a belső íven maradt az első kanyarban, így komolyabb nehézség nélkül megtartotta a vezető pozíciót, közvetlenül mögötte pedig Sascha Lenz és Adam Lacko száguldott a második és a harmadik helyen.

hirdetés

A szombati első futamot műszaki hiba miatt feladni kénytelen magyar versenyző körről-körre növelni tudta előnyét Lenzzel szemben, aki viszont jóval gyorsabb volt Lackónál, így az első három hely sorsa nem forgott veszélyben. A 15 versenykamiont felvonultató mezőny középső és hátsó részében ugyanakkor zajlottak csaták, a Hungaroringre kilátogató nézők izgalmas összecsapásokat, kisebb ütközéseket, és szép előzéseket is láthattak.

A leintésig Kiss nem hibázott, és miután ezúttal műszaki gondja sem akadt, végül fölényesen és magabiztosan diadalmaskodott a helyszínen helyet foglaló hazai közönség nagy örömére. Kiss mögött Lenz ért célba másodikként, Lacko pedig harmadikként. Az Európa-bajnokság szezonnyitó hétvégéjének negyedik futamát 14.40-kor rendezik a Hungaroringen.

Eredmény:
kamion Eb, 1. forduló, Hungaroring, 3. futam (11 kör, a dobogósok):
——————————————————————-
1. KISS NORBERT (MAN) 25:38.6 perc
2. Sascha Lenz (német, MAN) 8.097 másodperc hátrány
3. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 12.830 mp h.

MTI

 

Kapcsolódó: