Nyolc határsértő rejtőzködött egy kamionban, lefülelték őket Gyulánál

határsértőt, Dombiratos, Gyula, Mezőhegyes, kamion, rendőrök, román, határsértőt, 12, határsértő, sarkad, vasútállomáson, Orosházán, sarkad, orosháza, békés, battonya, Határsértőket, rendőrség, kék hír, határsértőt Fotó: Police.hu

A gyulai közúti határátkelőhelyen a rendőrök a román hatóság munkatársaival közösen tartóztattak fel nyolc külföldi férfit, akik Romániából érkező kamionban rejtőzködtek.

A Békés megyei rendőrök az elmúlt tizenkét órában nyolc, az államhatár illegális átlépésével próbálkozó külföldit tartóztattak fel. A gyulai közúti határátkelőhelyen 2021. június 17-én 12 óra 30 perc körül belépésre jelentkezett egy török rendszámú kamion, amelynek rakterében nyolc migráns rejtőzködött.

hirdetés

A határsértők közül egy pakisztáni, hét pedig afgán állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát. Miután a járművet közösen átkutató magyar és román rendőrök megtalálták őket, nem léphették át az államhatárt, a román hatóság eljárást indított ellenük.

Police.hu