Az ukránok legyőzésével Ausztria továbbjutott

Ausztria nyolcaddöntőbe jutott a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában 1-0-ra legyőzte Ukrajnát, hétfőn Bukarestben.

hirdetés

Mivel a négy legjobb csoportharmadik is továbbjut, még az ukránok is bizakodhatnak. Az osztrákok a nyolcaddöntőben az olaszokkal találkoznak szombaton Londonban.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, de csak az osztrák csapatnak voltak komoly gólszerzési lehetőségei, mert az ukránok meglepően pontatlanul futballoztak. A 21. percben egy rögzített helyzet után az aktívabban, tudatosabban támadó Ausztria került előnybe, és a szünetig növelhette volna a különbséget, de további helyzeteit elpuskázta.

A második félidőt némileg összeszedettebben kezdték az ukránok, ám ez nem volt elegendő számukra az egyenlítéshez, a szervezetten védekező osztrákok magabiztosan őrizték meg minimális előnyüket. A Ferencváros ukrán támadójátékosa, Olekszandr Zubkov vádlisérülés miatt nem szerepelt az ukránok keretében.

Eredmény, csoportkör, 3. (utolsó) forduló, C csoport:
Ausztria-Ukrajna 1-0 (1-0)
————————–
Bukarest, Nemzeti Stadion, 10 472 néző, v.: Cüneyt Cakir (török)
gólszerző: Baumgartner (21.)

Ausztria:
——–
Bachmann – Lainer, Dragovic, Hinteregger, Alaba, Schlager, Laimer (Ilsanker, 72.), Grillitsch – Baumgartner (Schöpf, 33.), Sabitzer, Arnautovic (Kalajdzic, 90.)

Ukrajna:
——-
Buscsan – Mikolenko (Beszegyin, 85.), Karavajev, Matvijenko, Zabarnij – Zincsenko, Szidorcsuk, Malinovszkij (Cihankov, a szünetben), Saparenko (Marlos, 68.) – Jarmolenko, Jaremcsuk

I. félidő:
———
21. perc: David Alaba szöglete után Christoph Baumgartner a védőjét megelőzve hat méterről kapásból a hálóba lőtt.

MTI

hirdetés