Technikusi oklevelet vehettek át a trefortosok

Meszlényi, BSZC, technikusi oklevél Fotó: Körös Hírcentrum

A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Trefort Ágoston Technikuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma ünnepélyes keretek között adta át először azoknak a tanulóknak a technikusi okleveleket, akik most, elsőként szerezték meg az alternatív járműhajtási technikus szakképesítést, és akik szakképzési munkaszerződéssel is rendelkeztek. Az eseményre kedd délelőtt a Meszlényi-Autó Kft. telephelyén került sor.

hirdetés

Kiss Mihály, a BSZC Trefort iskola igazgatója mérföldkőnek nevezte a mai napot, hiszen az első olyan tanulók kapták meg az okleveleiket, akik szakképzési munkaszerződés által vettek részt a gyakorlati képzéseken. „Az új képzési rendszert épphogy elkezdtük, de máris ki tudunk bocsájtani 19 olyan alternatív járműhajtású technikus oklevelet, amely birtokában a legkorszerűbb autók javítását is el tudják végezni. A Meszlényi-Autó Kft. rendelkezésünkre bocsájtott nagyon sok olyan gépet, eszközt, diagnosztikai műszert, amelyek segítségével élesben tudták a tanulók gyakorolni a szakmájukat.”

Meszlényi György, a Meszlényi-Autó Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, számukra mindig is fontos volt a szakképzés, hiszen minőségi munkát igyekeznek végezni ügyfeleik részére. Ennek alapja, hogy az új generáció majd munkavállalóként felkészülten kerüljön ki a munkaerő piacra. „Mindez még akkor is fontos, ha a tudásukat nem feltétlenül nálunk fogják kamatoztatni. Örülünk annak, ha a konkurenciáinknál is a megfelelő szakemberek végzik majd a munkát – a megfelelő minőségben -, ez nekünk is egy plusz kihívást jelent.”

Kiss Zoltán, a Meszlényi-Autó Kft. műszaki igazgatójának elmondása szerint, a tanulók szép eredménnyel végezték el a szakmát. „Egy egységes és minőségi képzés jött létre a BSZC-vel közösen” – mondta.

Vlcskó Pál, a BSZC főigazgató-helyettese beszédében megköszönte a Meszlényi-Autó Kft. együttműködését. Mint fogalmazott, nélkülük nehezen tudtak volna most eredményes oklevélosztást végezni. „Számunkra nagyon fontos volt, hogy az első szakképzési munkaszerződéssel végzett csoport példaértékűen tudja elvégezni ezt a szakmát. Bízunk abban, hogy ez a példa ösztönzi majd a cégeket és elősegíti a jövőben a hasonló együttműködéseket.”

Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Fotó: Körös Hírcentrum
Meszlényi, BSZC, technikusi oklevél
Meszlényi, BSZC, technikusi oklevél
Fotó: Körös Hírcentrum
Meszlényi, BSZC, technikusi oklevél

hirdetés