Frank de Boer a hollandok kapitánya saját magát is hibáztatja

magyar válogatott, Foci Eb, foci, sport

Az Eb nyolcaddöntőjének eddigi talán legnagyobb meglepetését okozva, Csehország 2:0-ra nyert Hollandia ellen a Puskás Arénában.

hirdetés

A csehek ezzel bejutottak a legjobb nyolc közé, ahol Dániával találkoznak majd. Frank de Boer a hollandok kapitánya önkritikusan értékelt.

hirdetés

„Én vagyok a felelős, ki más. Engem mindig lehet hibáztatni, mindig vállalom a felelősséget. Nem volt egy jó meccsünk, ezt el kell ismerni. Nem azért, mer nem támadtunk – domináltunk és voltak helyzeteink -, lehetett volna 1:0 nekünk, de nem lett és egyetlen apró momentum miatt felborult minden.

Persze a játékosokat is lehet hibáztatni, játszhattak volna jobban is, ezt még ki kell elemeznünk. Több helyzetet szerettünk volna kialakítani, a cseh csapat azonban jó ellenfél, nem lehet kihagyni a helyzeteket ellene, mert az megbosszulja magát. Több játékos nem nyújtott olyan teljesítményt, amit vártunk, nem sikerültek az utolsó passzok és nem voltak jók a felíveléseink sem. Taktikailag nem volt vészes a meccs, de a kiállítás után minden megváltozott” – fogalmazott a kapitány.

A Puskás Arénában ez volt az utolsó meccs a kontinens-tornán. A negyedik Magyarországon rendezett találkozó is hibátlan rendezéssel zárult. Négy teltházas mérkőzéssel egészen biztos, hogy az Eb legjobb hangulatú stadionja a Puskás volt.

hirdetés