Júliustól megkezdődnek a járdafejlesztési munkálatok Békéscsabán

Magyarország Kormánya a 1746/2020. (XI. 11.) Korm. határozatában döntött az egyes térségi fejlesztési igények támogatásáról, amely támogatás keretében valósul meg Békéscsaba járdahálózatának fejlesztése. 

hirdetés

A projekt során Békéscsaba Megyei Jogú Város járdahálózatának felújítására kerül sor. A munkák gyakorlatilag a város teljes területét érintik. E forrás lehetőséget teremt arra, hogy a város járdahálózatának egy része megújuljon, valamint a projekt keretében lehetőségünk volt a tervekkel nem rendelkező járdaszakaszokra kiviteli terveket rendelni. 2020. december hónapban elkezdődtek a járdafejlesztési programhoz tartozó utcák helyszíni felmérései, a felmérések 2021. május 30 ig megtörténtek.

hirdetés

A projekt keretében megvalósuló járdafejlesztések megvalósítása négy ütemben történik meg 2022. december
31-ig, folyamatosan.

„Békéscsaba járdahálózat fejlesztése” elnevezésű, projekt I. ütemében 35 járda/járdaszakasz fejlesztésére kerül sor: 35 utca esetében a kivitelező kiválasztásra került, a vállalkozó részére előreláthatóan 2021. július hónapban kerül sor a munkaterületek átadására. A kivitelező az érintett utcák lakóit a tényleges kivitelezési munka megkezdése előtt legalább két héttel korábban, írásban is tájékoztatja, megjelölve a helyi kapcsolattartójának az elérhetőségeit is.

Ezzel párhuzamosan természetesen folyamatos a többi utca terveinek az elkészítése is. Legkésőbb 2021. III. negyedévéig kiválasztásra kerül valamennyi járda/járdaszakasz kivitelezője, közbeszerzési eljárások alapján. A projekt során a kivitelezési munkák folyamatosan zajlanak, a tervezett végső befejezési határidő: 2022. év vége.

hirdetés